Na de School voor Grafische Vakken (SGV-Utrecht, 1986) heeft Frans gewerkt aan de vormgeving van tijdschriften als Man, Elegance (Elsevier), Golfers Magazine (Media Bloemendaal) en Voetbalmagazine (Telegraaf tijdschriften groep).
Daarnaast heeft Frans altijd (en nog steeds) grote interesse gehad voor Nepal. Frans is gedurende een aantal jaar vaak in Kathmandu geweest om daar o.a. bij te dragen aan een professionelere opzet van het tijdschrift Himal (in samenwerking met Kanak Mali Dixit, journalist). In 1992 is Frans voor zichzelf begonnen als ‘Frans Meijer Grafisch service bureau’. Zijn studio was in die tijd gevestigd in Amsterdam. Zijn bedrijf was groeiende, in 2000 is Frans gaan samenwerken met Herma van der Veen en was (M/V) ontwerp een feit.

Inmiddels in Drenthe langs het riviertje De Reest ligt nu de ontwerpstudio met 4 werkunits, waarvan 2 full-time be(M/V)-d door Frans en Herma.

1986
Vormgeving MAN, ELEGANCE bij Studio Bonaventura (Elsevier) te Amsterdam

1988
Art-director Golfjournaal en Golfers Magazine (Media Bloemendaal) bij Studio Fons Eliëns in Haarlem

1992
Zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in vormgeving van tijdschriften en periodieken voor uitgeverijen in de zakelijke informatiemarkt, zoals Samsom Bedrijfsinformatie, Adfo specialist Group, Kluwer, Bohn Staffleu en van Lochem, Berghauser Pont Publishing, Brinkman Uitgeverij en Telegraaf Tijdschriften Groep.

1996
Interim projectleider kwaliteitsverbetering bij uitgeverij HIMAL, Kathmandu Nepal in opdracht van het Consulaat van het Koninkrijk Nepal.

2000
De start van (M/V) ontwerp en daarmee de samenwerking tussen Herma en Frans een feit met als resultaat de portfolio die nu op deze website zichtbaar is. Met deze hogere capaciteit hebben we nieuwe opdrachten aangetrokken op het gebied van Business-to-business uitgaven en Juridische informatie voor o.a. Sdu Uitgevers Den Haag en Kluwer Deventer.
Een resultaat hiervan is o.a. Management Executive, Openbaar Bestuur, Tijdschrift Public Control, Logistiek Actueel, Tijdschrift Conflicthantering en Strafblad.