frans_meijer_portret_1000px
Na de School voor Grafische Vakken (SGV-Utrecht, 1986) heeft Frans gewerkt aan de vormgeving van tijdschriften als Man, Elegance (Elsevier), Golfers Magazine (Media Bloemendaal) en Voetbalmagazine (Telegraaf tijdschriften groep).
Daarnaast heeft Frans altijd (en nog steeds) grote interesse gehad voor Nepal. Frans is gedurende een aantal jaar vaak in Kathmandu geweest om daar o.a. bij te dragen aan een professionelere opzet van het tijdschrift Himal (in samenwerking met Kanak Mali Dixit, journalist). In 1992 is Frans voor zichzelf begonnen als ‘Frans Meijer Grafisch service bureau’. Zijn studio was in die tijd gevestigd in Amsterdam. Zijn bedrijf was groeiende, in 2000 is Frans gaan samenwerken met Herma van der Veen en was (M/V) ontwerp een feit.

Vanaf het jaar 2000 hebben Herma en Frans zich gevestigd in Drenthe langs het riviertje De Reest, waar ze na een periode van 17 jaar zich verplaatst hebben naar Zutphen. Hun ontwerpstudio wordt full-time be(M/V)-d door Frans en Herma.

Hieronder een globale geschiedenis van onze werkzaamheden

1986
Vormgeving MAN, ELEGANCE bij Studio Bonaventura (Elsevier) te Amsterdam

1988
Art-director Golfjournaal en Golfers Magazine (Media Bloemendaal) bij Studio Fons Eliëns in Haarlem

1992
Zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in vormgeving van tijdschriften en periodieken voor uitgeverijen in de zakelijke informatiemarkt, zoals Samsom Bedrijfsinformatie, Adfo specialist Group, Kluwer, Bohn Staffleu en van Lochem, Berghauser Pont Publishing, Brinkman Uitgeverij en Telegraaf Tijdschriften Groep.

1996
Interim projectleider kwaliteitsverbetering bij uitgeverij HIMAL, Kathmandu Nepal in opdracht van het Consulaat van het Koninkrijk Nepal.

2000 – heden
De start van (M/V) ontwerp en daarmee de samenwerking tussen Herma en Frans werd een feit met als resultaat de portfolio die nu op deze website zichtbaar is. Met deze hogere capaciteit hebben we nieuwe opdrachten aangetrokken op het gebied van Business-to-business uitgaven en Juridische informatie voor o.a. Sdu Uitgevers Den Haag, Vakmedianet en Kluwer Deventer.
Een resultaat hiervan is o.a. Management Executive, Openbaar Bestuur, Tijdschrift Public Control, Logistiek Actueel, Tijdschrift Conflicthantering en Strafblad en een groot aantal boekomslagen.

Tevens ontwikkelt (M/V) ontwerp professionele websites en applicaties. Hiermee hebben we een aanvulling op onze huidige activiteiten gerealiseerd en kunnen nu een breder totaalpakket aanbieden. Wij verzorgen bijvoorbeeld een krant (Dwarskijker) in opdracht van De Drie Notenboomen in Gouda. Tegelijkertijd publiceren we artikelen hieruit op de website www.dwarskijker.nl. Dit geeft een breed draagvlak voor de boodschap van de klant en past in de huidige wens om informatie te delen en te verspreiden via diverse (social media) platforms. Maatwerk en gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk speerpunt.