• ddn_logo1
  • ddn_logo2
  • ddn_logo3
  • ddn_logo4

Ontwerp logo en toepassing huisstijl

In opdracht van:
De Drie Notenboomen

Ontwerp:
Frans Meijer

 

Ontwerp van een nieuw logo, gebaseerd op de bestaande vorm waarbij drie notenbomen zijn afgebeeld. De opdracht was om hiervan een eigentijds beeld te ontwikkelen, dat niet teveel op de voorgrond treedt en ‘transparantie’ en ‘samenwerking’ weergeeft. Wij hebben de drie bomen gestileerd en naadloos in elkaars restvormen laten grijpen. Hierdoor is de ‘samenhang’ en teven ‘transparantie’ verbeeld doordat het vermoeden is  ontstaan dat de boomkronen elkaar overlappen in donkere tintvlakken.

De ondergrond is in de basis licht waardoor de vorm en de typografie sterk naar voren komt. Als grafisch en illustratief element kan een enkele ‘boom’ diapositief op een donkere ondergrond worden gebruikt. Bij een speciale oplage briefpapier is dit op de achterzijde toegepast, waardoor aan de voorzijde het ‘wit’ van het papier iets getint lijkt en er een watermerk effect is ontstaan.

Deze huisstijl heeft tevens een uniek visitekaartje, waarbij de persoon van het kaartje niet alleen met naam en functie-omschrijving wordt getoond, maar ook is voorzien van een prachtig geïllustreerd zelfportret.