• grip_op_de_avg
  • cover_grip_op_de_avg_werkboek

Grip op de AVG

DE NIEUWE PRIVACYWET VOOR NIET-JURISTEN


Ontwerp:
Omslagen

In opdracht van:
Wolters Kluwer, Deventer

ISBN: 978-90-13-13920-4

Iedere organisatie heeft met privacy te maken. Veel van hen worstelen met het vinden van een goede aanpak, andere vragen zich af wat hun stakeholders precies van hen verwachten, en weer andere weten niet eens dat ook zij aan de slag moeten.

Ondertussen krijgt privacy elk jaar meer aandacht. Vanaf 25 mei 2018 kan niemand er meer omheen: dan treedt de Europese wetgeving over het verwerken van persoonsgegevens, de AVG, in werking.

Deze wet, voluit de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kan van veraf lijken op een Brusselse trein die op u af komt stevenen. Hij brengt een wagonlading nieuwe eisen en begrippen met zich mee: wat is nu bijvoorbeeld een ‘verwerkingsregister’? Waar bent u precies mee bezig wanneer u een ‘DPIA’ uitvoert?

Dit boek leidt u door de verschillende onderdelen van de wet – zoals de rechten van betrokkenen, het aantoonbaarheidsprincipe, risicogebaseerde maatregelen – en eindigt met een praktisch stappenplan naar naleving van de AVG.

Grip op de AVG gaat verder dan alleen de eisen en regels, en richt zich juist op de gedachte áchter de eisen. Het zet de beginselen van de privacywetgeving uiteen, zodat u de kennis opdoet om de AVG naar haar bedoeling in te vullen op een manier die past bij uw organisatie.

Auteurs:
Geert Deenen
Ger Lütter
Ronald Zijlstra