• covers_ict-omslagen-1
  • covers_ict-omslagen-2
  • covers_ict-omslagen-3

Omslagenreeks e-Dienstverlening

Ontwerp omslagen:
Regatta®
ISBN: 9789012118565
Auteurs: Ruud Rooimans, Martijn de Theye, Reinder Koop

DYA| Infrastructuur
ISBN: 9789012124614
Auteur: Daniël Jumelet

InFraMe®
ISBN: 9789012117704
Auteur: Ron Moerman

In opdracht van:
Sdu uitgevers bv, Den Haag

Regatta®

Regatta®, het denk- en werkmodel voor gestructureerd implementeren, is gebaseerd op onze visie dat er bij het uitvoeren van implementatieprojecten een balans moet zijn tussen de organisatie en de ICT. Hierbij is de samenhang tussen de verschillende onderliggende factoren van doorslaggevende betekenis voor het resultaat. Vandaar onze vergelijking met een ‘vier-met-stuurman’. Om een roeiwedstrijd te winnen moet er namelijk ook een juiste balans zijn in de boot en moeten alle roeiers optimaal samenwerken.

DYA Infrastructuur

Deze uitdaging vereist het opstellen van een architectuur van de IT-infrastructuur. Methodologisch gezien was dit tot nu toe een braakliggend terrein. Het is dan ook zeer verheugend dat nu DYA Infrastructuur beschikbaar is. Een baanbrekende architectuuraanpak voor de IT-infrastructuur, waarmee de belofte van IT als nutsvoorziening een stuk dichterbij komt.”

InFraMe®

Nu gebruikersorganisaties hogere eisen stellen aan gebruiksgemak en lenigheid van de onderliggende infrastructuur, groeien de uitdagingen waarvoor projectleiders komen te staan. InFraMe® biedt de handreiking om de infrastructuur zodanig in te richten dat aan alle eisen wordt voldaan. Het helpt die eisen helder te krijgen en te relateren aan beschikbare budgetten en tijdsduur. Verrassingen worden tot een minimum beperkt omdat de methode leert rekening te houden met alle aspecten die van belang zijn, en tevens leert te bepalen welke hulpmiddelen beschikbaar zijn.